OM OSS

Vi är en grupp radiojournalister, producenter och ljudtekniker som alla tycker väldigt mycket om radio och journalistik, särskilt om man kan få dem i samma paket.

Vill du komma i kontakt med någon av oss? Mejla till förnamn@monopolmedia.se

Agnes Wentzel Blank

Praktikant

Elinor Ahlborn

Producent

Gunnar Harrius

Producent

Helene Rothstein

Producent

Jacob Bursell

Vd och grundare

Kristofer Krook

Ljudtekniker

Linnea Edin

Projektledare

Malin Holmqvist

Sociala medier

Åsa Secher

Producent

VÅR HISTORIA

Det som idag heter Monopol Media startades 2016 under det mindre slagkraftiga namnet Häktet Konsult AB. Idén, å andra sidan, var desto roligare: att det borde finnas utrymme för kommersiell journalistik i poddformat. Som ett litet Public Service utanför Public Service.

Med dessa intentioner sjösattes vår första podd i februari 2017. Den hette (och heter) Kapitalet, och ambitionen var att ge lyssnarna en informativ och ibland lite rolig podd om pengar, med oväntade vinklar och en hög produktionsnivå. Sedan dess har mycket hänt med formatet, men det var där det började.

Längs med vägen har vi fått många frågor från företag och organisationer som har behövt hjälp med stora och små poddprojekt. Snart började en liten konsultverksamhet växa fram runt podden Kapitalet. Så därför är vi idag två saker: en oberoende utgivare av ett flertal olika poddar, och ett produktionsbolag.

Vi som jobbar på Monopol Media förenas i uppfattningen att podden är ett fantastisk medium, både för konsumenter och för oss som faktiskt gör programmen. Samtidigt är mediebranschen i allmänhet (och etermediebranschen i synnerhet) inte direkt världsberömd för att odla blomstrande företagskulturer. Så därför är vårt uttalade mål att sten för sten skapa en rolig, vänlig och omväxlande arbetsplats för duktiga och ambitiösa radiojournalister. Det är inte lätt, och det kommer inte att bli klart över en natt, men vi har å andra sidan inte särskilt bråttom. På vägen dit kommer vi göra allt för att ge våra lyssnare trevliga stunder, och samtidigt vara en uppskattad partner både för produktionskunder och annonsörer.