Monopol Media AB
Skånegatan 81
115 35 Stockholm
559061-4425
Kontakt
Jacob Bursell

Kapitalet söker reporter

Vi söker en reporter som kommer att jobba med ekonomipodden Kapitalet och nya poddprojekt med inriktning mot ekonomi. Tjänsten är på heltid, tillsvidare, med start höst eller vinter 2020.

Arbetsuppgifter

Monopol Media är ett produktionsbolag där vi gör program både för egen räkning och för kunders räkning. Även om du i huvudsak kommer att arbeta med Kapitalet och ett nytt ekonomiprogram, kommer du också att involveras övriga verksamheter. Bland arbetsuppgifterna ingår att:

Vad vi erbjuder

Eftersom vi är helt oberoende av mediehusen och de stora poddnätverken kan vi göra precis som vi vill. För dig innebär det stor frihet att utforska både ämnen och ditt berättande. Vi har genom åren gjort reportage om mat, konst, vapen, knasiga entreprenörer, internet, musik, penningpolitik, psykologi, historia och allt annat mellan himmel och jord. Som företag försöker vi odla en vänlig företagskultur, och vill erbjuda en arbetsmiljö där vi tar hand om varandra och är glada och snälla. Vi erbjuder en marknadsmässig lön, tjänstepension, badminton på onsdagar och en fantastiskt mysig arbetsplats i eget litet hus vid Katarina kyrka.

Vad vi söker

Vi söker en glad och prestigelös person som alltid vill lyfta på en extra sten för att både du och lyssnaren ska lära er nya saker. Ingen av oss kunde särskilt mycket om ekonomi när vi började med det här, och det är inget krav för dig heller. Däremot gör vi ekonomiprogram, och om inte samhällsintresset, nyfikenheten och ambitionen finns där, så kommer du inte att trivas med jobbet på sikt. Troligtvis har du en eftergymnasial utbildning av något slag, och erfarenhet av att göra radio.

Om rekryteringsprocessen

Tjänsten kommer att tillsättas under tidig höst eller vinter 2020, med start så snart som möjligt därefter, och vi kallar löpande till intervjuer i den takt ansökningarna kommer in. Är du intresserad av tjänsten men har planer i höst så vill vi ändå uppmana dig att höra av dig. För oss är det viktigaste av allt att hitta rätt person, inte att det går fort. 

Ansökan

Spela in ett litet ljudklipp och beskriv dig själv och dina intressen, samt berätta varför du är intresserad av det här jobbet. Fyll i det här formuläret, där du också kan bifoga en länk till ditt klipp. Vi behöver inget personligt brev.

Frågor? Ring Jacob Bursell på 0704-930319, eller skriv till jacob@kapitalet.se.

Se andra inlägg

Under poddmarknadens motorhuv
Monopol Media 18 February 2020
SNS förlänger poddsatsning
Monopol Media 18 February 2020
Ny podd om ny teknik
Monopol Media 18 February 2020