Monopol Media AB
Skånegatan 81
115 35 Stockholm
559061-4425
Kontakt
Jacob Bursell

Åsa Secher vinnare av Short Dox Nordics

Monopol Media 8 December 2020

I dag gratulerar vi vår kollega Åsa Secher, som på måndagen vann Short Dox Nordics med sin radiodokumentär, ”All by myself”. 

Åsa Secher blev i början av året bekant för många svenska radiolyssnare med Gifta för tredje gången, en både uppmärksammad och hyllad dokumentär om hennes föräldrar. I våras vann Åsa Short Dox Radio, en del av Tempo Dokumentärfestival, och när bidrag från hela Skandinavien nu ställdes mot varandra i Short Dox Nordic vann Åsa igen.

MonopolMedia · Åsa Secher – All By Myself

Hur känns det att vinna det här fina priset?

Jätteroligt! Kortdokumentären är ett otroligt inspirerande format att jobba i och jag är jätteglad att min första kortdokumentär belönats med ett pris!

Vad handlar dokumentären om?

Den handlar om hur det är att vara singel och ensam, hur det kan vara frustrerande, ledsamt men också något man kan skratta åt ibland.

Varifrån fick du idén?

Det här är något som jag tänker på ofta, eftersom det är en del av mitt liv, och när möjligheten att delta i den svenska ShortDox-tävlingen kom så kändes det som ett självklart ämne.

Hur gjorde du den?

Jag improviserade mycket och testade mig fram. Det började med att jag satt hemma en kväll och tittade på en tv-serie som råkade handla om tvåsamhetsnormen, och det väckte en ilska och irritation i mig, en irritation över att så mycket i vårt samhälle utgår ifrån att man ska vara två. Så det började med ilska, och sen utvecklades det därifrån.

Vad är speciellt med att göra korta dokumentärer?

Det är en utmaning att hinna säga något på 3 minuter som innehåller en start, en mitten och ett slut, samtidigt som man snabbt inser att det går att säga väldigt mycket på 3 minuter.

Se andra inlägg

Under poddmarknadens motorhuv
Monopol Media 18 February 2020
SNS förlänger poddsatsning
Monopol Media 18 February 2020
Ny podd om ny teknik
Monopol Media 18 February 2020